Därför är det viktigt att försäkra hunden

När du skaffar hund är det mycket att tänka på för att hålla hunden frisk, säker och nöjd i övrigt. En hundvalp kräver mycket tid från dig, och det kan vara bra att ha det mesta förberett inför hundens ankomst. Något som är väldigt viktigt att skaffa till hunden, är en djurförsäkring. Förr var det tyvärr vanligt att hundägare inte hade någon försäkring tecknad, men som tur är blir det vanligare att detta kollas upp och tecknas i god tid. Det här är inte något du vill avvakta med, för precis som för alla andra försäkringar gör de ingen nytta om du inte tecknat dem i god tid innan något oväntat sker.

Det finns mycket vi djurägare inte känner till om våra djur, och ju mer vi lär oss desto mer kan vi hjälpa dem till ett så hälsosamt liv som möjligt. En modern djurförsäkring hittar du hos Lassie som är en digital djurförsäkring som även försöker hjälpa dig att förhindra vanliga sjukdomar och skador genom att ge dig guider och kunskap. Lassie ger till och med djurägare en möjlighet att sänka sina försäkringskostnader om de engagerar sig och lär sig mer om djuren.

Viktigt att förebygga hälsoproblem

Prioritet nummer ett är givetvis att hålla din hund så frisk och säker som möjligt, och det gör du bland annat genom kunskap som t.ex. hur du lär dig känna igen symtom och när det är viktigt att snabbt komma in till veterinären. Därför är det en fördel att Lassie t.ex. har quizer, som kan lära dig nyttig information om ditt djur. Det är sådana quizer i Lassies app som kan ge dig poäng, som i sin tur kan ge dig rabatter på försäkringen. Även om det viktigaste är att förebygga sjukdomar, skador och att hålla djuren säkra, så är det viktigt att försäkra djuren av en annan anledning.

Varför ska du försäkra hunden?

Ingen vill tänka på att sjukdomar eller skador kan drabba ens husdjur, men dessvärre händer det precis som för oss människor. En stor skillnad är dock att vi människor betalar ytterst lite för att få vård i Sverige. En djurförsäkring handlar om att ge dig en ekonomisk trygghet om något skulle hända. Den främsta anledningen till att du ska försäkra din hund är för att veterinärkostnaderna är så höga i Sverige, att många dessvärre inte skulle ha råd att behandla sina djur om de blev sjuka utan försäkring. Det är inte några små summor det rör sig om, och du vill inte riskera att din hund blir sjuk och du tvingas tacka nej till behandling som kunnat vara räddningen. Även med en försäkring tillkommer kostnader som till exempel självrisken om något sker, men det kommer inte i närheten av vad sluträkningen kan hamna på om ett djur blir sjukt och behöver behandling, operation eller liknande.

Människor har en tendens att skjuta på saker som inte känns så kul att tänka på, därför finns risken att många gör det gällande försäkringar. Men det bästa är att sätta dig ner i lugn och ro, läsa på, jämföra och fatta ett beslut. När du fattat ett beslut finns det ingen anledning att vänta med försäkring.

Rebecka Författare