Håll hunden aktiv

Oavsett storlek, ålder och ras tycker alla hundar om att hålla sig aktiva och utforska sina omgivningar. Det ska nosas, grävas, spanas och lystras och det finns hur mycket som helst att upptäcka. Hundar är intelligenta varelser som älskar lek och därför är det viktigt att hålla dem stimulerade under hela livet.

Precis som människor kan hundar ha tråkigt och till och med bli deprimerade om de inte har något att göra och trots att vi är olika varelser är resultaten ofta mycket lika. Saker som stress, överätande och ett problematiskt beteende drabbar både människor och hundar om de inte har ett intressant och givande liv. Som husse eller matte är det därför viktigt att du ger din vovve roliga saker att göra, både i sällskap och på egen hand, och hos Hundshopen hittar du massor av kul leksaker och hundtillbehör.

Aktivitetsleksaker

De vanligaste hundleksakerna brukar vara saker som bollar, repringar och och gummidjur som piper och även om många hundar glatt sysslar med dem själva brukar de också uppskatta extra mycket om du är med. Hundar kan ha väldigt olika personligheter och faktum är att vissa vovvar helt enkelt är lite lata av sig och hellre lägger sig på soffan än springer runt med sin tennisboll. För att en hund ska ha kul på egen hand är det därför en god idé att ge den en aktivitetsleksak och det finns flera roliga alternativ. Det finns till exempel finurliga små labyrinter med luckor, spakar och knappar som producerar godsaker när hunden manövrerar dem rätt och ihåliga bollar där det trillar ut torrfoder när hunden leker med dem. En tuggring är ett annat bra alternativ där hunden kan ligga och gnaga på sin godsak i timmar samtidigt som den rengör tänderna, och du kan lära hunden att det ofta finns undangömt godis i hemmet som den kan sniffa rätt på.

Att ha husdjur är viktigt för människan. Många studier visar att en hund kan motverka allt från stress och nedstämdhet till högt blodtryck och övervikt. Av den anledningen är det viktigt att både du och din vovve håller er i toppform och med roliga leksaker kommer du en bra bit på vägen.

Rebecka Författare